I ridesportsverdenen opdeler man næsten altid både udstyr, tøj og stil efter 3 typer af ridning – springning, dressur og military. Udstyret skal matche, og det samme skal beklædningen, og derfor er det vigtigt, at man vælger det rigtige udstyr. I forbindelse med valget af sadel, er der også en forskel og inddeling.

Dressursadlen er udformet mere lodret – op og ned – mens springsadlen har bredere og større læderpuder. Forskellen er mere end som så, og derfor er det vigtigt, at man tilpasser sin sadel til hest og ridestil. Du får her tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal anskaffe dig en dressursadel, hvor fokus skal ligge, når du vælger, og hvorfor du i det hele taget skal købe en dressursadel.

Justerbare elementer på en god dressursadel

Når du skal vælge en dressursadel, har du mulighed for at vælge forskellige typer sædedybde, knæstøtte og kilehøjde, og du kan yderligere vælge mellem sadler til heste med kort og længere ryg. Der findes mange forskellige typer af sadler, selv blot inden for dressursadler, og derfor er det vigtigt, at du afstemmer dine ønsker med din hests behov. Sadlen er din rytmiske kontakt med hesten, og her er det vigtigt, at du giver hesten optimale betingelser for at kunne bevæge sig flydende og frit.

Når du vælger dressursadel, skal du være opmærksom på, hvordan din hest er bygget, og derefter vælge en sadel, der passer. Hestens rygsøjle skal flugte med sadlens højderyg, så du ikke giver hesten rygproblemer.

Målret din sadel til din hest

Som allerede nævnt kan en dressursadel justeres og tilpasses på forskellig vis. Kavalkade har en udmærket dressursadel med navnet Kavalkade Ecoline, som netop kan tilpasses efter din hests bevægelsesmønster. Kavalkade Ecoline kan justeres både på kopfjern, sadelpuder og de ekstra lange gjordstropper. Den klassiske sadel er udformet i et lækkert lædermateriale, der gør den ekstra nem at vedligeholde ved blot at anvende et almindeligt læderfedt.

Kavalkade Ecoline er en klassisk dressursadel, som alle dressurryttere bør have, da den kan bruges til mange forskellige typer af heste. Sadlen er med det pæne cutback dog særligt anvendelig på heste med en høj manke. En god sadel giver god balance til rytteren, og den vil fordele vægten optimalt på hestens krop.

Se pris på Kavalkade Ecoline

Dyb eller flad sadel? Vælg ud fra ønske og behov

Når du vælger sadel, er det vigtigt at spørge dig selv, om du er erfaren eller nybegynder. Alt afhængig af dit svar, kombineret med din ridestil, får du en løsning, der kan passe på forskellige typer af sadler. Et fladt sæde på en dressursadel kræver, at du er god til at få justeret dine stigbøjler og at få sat dig godt ned i sadlen, så du får det gode sæde.

En dressursadel med et dybt sæde hjælper dig på den anden side med at få det gode sæde, så du bliver sat i den rigtige position. Nogle ryttere foretrækker derimod blot det ene frem for det andet, så vælg også her ud fra den sadel, du finder dig bedst til rette i.