Annonce

Hvis bare vi vover os udenfor, så venter der os fantastiske naturoplevelser, praktisk talt lige udenfor vores hoveddør. Men den mere vilde og storslåede natur kræver måske, at du bevæger dig et lille stykke længere.

Det kan være den jyske hede, Laplands fjelde og ødemark, Lüneburg hede eller pilgrimsruten Camino de Santiago i Spanien. Uanset hvor, så er det vigtigste altid, at du har den rette udrustning. Er du forberedt og i form, så hjælper det givetvis også. Men går du i dårlige sko, så kan du være i lige så god form du vil, du vil bare ikke komme ret langt. Her hos CAMPZ.dk vil vi gerne hjælpe dig hele vejen.

En god trekking tur starter med at vælge de rigtige vandresko. Sørg også altid for, at du har gået dem til, inden du tager afsted. Ellers kan du ende med at have gået en dag og have vabler, men stadig måske have 100 kilometer tilbage at gå. Det er ikke just noget, der virker specielt motiverende. Sørg også for, at dine sko er tilpasset materialet og landskabet, du skal færdes på og i. Sko med et godt, fast greb går du aldrig helt galt i byen eller ødemarken med. Dernæst kan det være ekstra affjedring, du kunne få brug for. Det kan også være, at du bør vælge nogen med ekstra støtte om anklen eller nogle, som klarer regn og mudder.

Planlæg og lav huskelister, så øges chancen for, at du husker det hele

Hvis du skal afsted på en ordentlig trekking-tur, om det er en weekendtur eller en tur på flere uger, så må du ikke regne med, at der lige ligger en kiosk eller et supermarked på ruten. Det er derfor vigtigt, at du har dannet dig et overblik over, hvilken udrustning du får brug for. Et ekstra sæt skiftetøj kan ofte vise sig at være en god idé. Et fornuftigt telt, der virker og ikke er for kompliceret at stille op eller pakke sammen, eller en fornuftig navigator kan også være vigtige – sammen med papirkort og kompas, hvis nu teknologien skulle svigte.

Dernæst handler det om fornuftig påklædning, hvor vi igen vil understrege vigtigheden af at vælge de rette rigtige vandresko. Vælg passende påklædning, gerne som kan pakkes godt sammen og stadig udfylde sit formål. Kigger du hos CAMPZ.dk, vil du også se, at du kan få uhyre let og praktisk køkkenudrustning, der er nemt at pakke, ikke vejer noget og samtidig kan holde til en ordentlig tur. Husk også at tænke på solbriller og solcreme eller decideret sunblock. Sne kan for eksempel både give solskoldning og det, man kalder sneblindhed. Så vær opmærksom.

En ven i nøden kan være afgørende

Man hører til tider historier om fantastiske solo-treks, men det kan ikke umiddelbart anbefales. Jo måske, hvis man virkeligt er en erfaren haj. Ellers er det bedst gå med nogle venner eller andre ligesindede. Ting kan gå galt, og man kan være langt fra hjælp. Så kan det være afgørende være flere og kunne hjælpes ad.

n anden ven i nøden kan være CAMPZ.dk, hvor du kan finde alverdens udrustning til udeliv, så du kan komme velforberedt og veludrustet afsted, ikke bare med de rigtige vandresko, men også med lommelygter eller førstehjælpsudstyr og masser af anden praktisk oppakning til turen.