Annonce

Hvis du gerne vil bruge mere tid sammen med familien, kan det være en god ide at lave aktiviteter udenfor. Udendørsaktiviteter kan skabe gode og fælles oplevelser, samtidig med at man får frisk luft. 

Her vi samlet en række af vores favorit udendørsaktiviteter og tip til, hvordan du hurtig får fikset aftensmaden efter en dag udenfor. 

Gå en lang tur i skoven 

Skoven er danskernes foretrukne udflugtsmål og det forstår vi godt. I skoven er der nemlig mulighed for et hav af aktiviteter. Leg gemmeleg, gå på jagt efter svampe eller pluk fine blomster. Kig efter fugle eller andre dyr. I kan også pakke kongespil, en bold eller lignende, som I kan spille med i de grønne områder. 

I mange skovområder er der også mulighed for at sove i shelter. Det er super hyggeligt og giver virkelig dig og din familie mulighed for at komme tæt på hinanden, fordi I tilbringer en hel dag og nat sammen. Ved sheltere er der ofte mulighed for at lave bål, så I kan sidde sammen og hygge med skumfiduser eller snobrød.  

Lav sport udenfor  

Er din familie meget aktiv, kan I lave udendørs aktiviteter, som er baseret på sport. Hvis I ønsker at udforske et nyt område sammen kan det fx være ved at cykle en tur eller løbe et løb sammen. Der findes masser af gode stier rundt i Danmark, hvor der er god mulighed for det. 

Er I fx mere til fodbold, kan I lave en fodboldturnering, eller måske tage et godt gammelt slag rundbold.  

Lav noget praktisk sammen 

Det kan især også give sammenhold i familien, hvis I bygger noget, ordner have eller laver andet sammen, som har en praktisk funktion. 

Gør fx havearbejde til et familieprojekt i stedet for, at det kun er for forældrene. Hjælp hinanden og hyg jer undervejs med snacks og noget at drikke. Selvom det kan lyde kedeligt, så lægger praktisk arbejde altid op til gode, hyggelige og lange snakke med hinanden. 

Nem og hurtig aftensmad efter en lang aktivitetsdag 

Når I rammer jeres hjem – og måske sofa – efter en dag fyldt med udendørs aktiviteter, kan det være helt vildt uoverskueligt at finde på aftensmad. Og især her kan take-away lokke med sine næringsfattige retter. Men hvis I følger en sund og nem madplan i familien, så er det meste af forarbejdet gjort for jer og det hele bliver lidt nemmere. 

Alting bliver nemmere med en madplan, fordi du får opskrifter og handleliste til en hel uge. Ofte kan opskrifterne også laves på 30 minutter. Og hvis du så sørger for at have klaret al indkøb på en gang, så er det blot at følge en opskrift, når du kommer indenfor efter en dag fyldt med aktiviteter.