Har du undret dig over, hvad en VG1 ridehjelm vil sige, og hvad det indbefatter? Der findes mange forskellige typer ridehjelme, og når det kommer til sikkerhed og beskyttelse af kraniet, bør du ikke gå på kompromis med pris eller kvalitet. De bedste ridehjelme koster mellem 300 og 1000 kroner, men prisen er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at ridehjelmen har de to bogstaver og det ene tal, VG1. Læs med og bliv klogere på, hvad VG1 vil sige.

Se udvalg af VG1 ridehjelme hos

Horze.dk eller Gymnastikogridesport.dk

Nyt design, bedre beskyttelse

En VG1 ridehjelm er en ridehjelm, der har den nye og opdaterede sikkerhedsgodkendelse. En VG1 sikkerhedsgodkendt ridehjelm kan modstå det slag, du får, hvis du skulle være så uheldig at falde af hesten. Tidligere havde ridehjelme en meget lille skal, men med den nye godkendelse kræver man, at ridehjelmen skal have en større skal for at give dit kranie en bedre beskyttelse.

Tidligere havde ridehjelmene også en anden sikkerhedsgodkendt kode – EN1384 – men denne er udløbet og er ikke længere sikker nok. Ulempen ved at man hele tiden opdaterer sikkerhedsgodkendelserne er selvfølgelig, at du skal købe ny ridehjelm. Fordelen er, at du sikrer dig selv mod skade, og det kan man kun gøre ved at bære en opdateret ridehjelm.

Spar penge eller gå hele vejen?

Hvis du vil spare penge på en sikkerhedsgodkendt VG1 ridehjelm, findes der et par billige alternativer. To gode ridehjelme med et klassisk design og et VG1 stempel er Horze HaloRider og Horze Triton. Begge hjelme har en slank, sølv detalje i panden og den klassiske knop på toppen af hjelmen.

Hvis du foretrækker matte ridehjelme med et mere sporty og slankt look, kan du gå efter ridehjelme som Samshield Miss Shield Shadowmatt og Casco Mistrall Ridehjelm. Alle Samshield ridehjelme har VG1 godkendelsen, og det har Casco-modellen også. Begge modeller er mat-sort og har et slankt og originalt design.

Hvis du er på udkig efter en eksklusiv ridehjelm, hvor der ikke er sparet på noget, kan du gå efter en Samshield Shadowmatt med full swarovski. Denne ridehjelm er en virkelig lækker ridehjelm, der har et smooth look og masser af glitrende swarovskisten. Denne model er naturligvis også en VG1 ridehjelm.