Inde i byerne bor langt de fleste i lejligheder. Disse kan være rigtig praktiske men kan indimellem også komme til at virke meget små. Derfor kan det være en kæmpe befrielse, når de har en altan. Her har du mulighed for at komme lidt ud og få noget frisk luft. Dog er altanerne som regel også ret små. Det gælder derfor om at udnytte de tilgængelige kvadratmeter bedst muligt.

En altan er dog ikke rigtig komplet uden et altanbord. Uden dette vil du hurtigt komme til at mangle noget at stille ting som en kop kaffe af på. Heldigvis findes der mange forskellige slags altanborde, som du kan vælge imellem, så du kan finde det, der passer bedst ind på din altan.

Hvor meget plads har du?

Det første, du skal vurdere i forbindelse med et altanbord, er, hvor meget plads du har. Har du okay plads, eller har du virkelig ikke særlig meget plads? Har du okay plads kan det være rart med et altanbord, der blot står fremme hele tiden, så du ikke skal pakke det væk, når du ikke bruger det. Har du derimod ikke særlig meget plads, bør du overveje, om det måske er bedre med et altanbord, som du kan pakke væk. Denne type vil ikke optage unødvendig plads, når du ikke har brug for det.

Skal det have andre funktioner?

Nogle altanborde er bygget, så de også indeholder andre smarte funktioner, og derfor bør du også vurdere, om du synes, dit bord skal have nogle ekstra funktioner. Nogle er for eksempel lavet til at kunne hænge på gelænderet. På den måde sparer du plads på gulvet, fordi der ikke er nogen ben fra altanbordet til at optage plads. Nogle af modellerne, der kan hænge på gelænderet, er også lavet, så bordpladen kan klappes ned, så den optager endnu mindre plads. Andre altanborde er en kombination af et bord og et tørrestativ. Her kan bordpladen slås væk, så tørresnorene kommer til syne. På den måde skal du ikke både have plads til både et bord og et tørrestativ på din lille altan.

Skal stolene matche?

Den sidste ting du skal vurdere, når du kigger efter et altanbord, er, om du ønsker, at stole skal matche bordet. Skal de det, er det en god ide at købe det hele samlet fra en start. Køber du blot altanbordet uden stole til, mens du har en fast ide om, at stolene skal matche, kan du risikere aldrig at finde nogle stole, der passer helt perfekt. Det er derfor smart at lede efter sæt, hvis du virkelig vil have, at de skal matche. Men altanbordet og stolene behøver dog ikke passe helt perfekt sammen. Du kan sagtens vælge nogle, som blot minder en smule om hinanden og stadig få et flot resultat ud af det. På den måde får du mulighed at vælge præcis det altanbord, du gerne vil have og derefter præcis de stole, du gerne vil have.