ANNONCE: At færdes i trafikken kan være en risikabel affære, men det er ligeledes en nødvendighed. Derfor bør du tage dine egne foranstaltninger, når du eller dine kære sætter sig bag rattet eller springer op på cyklen. Det er det eneste, vi selv kan gøre, da vi desværre ikke kan være herrer over, hvad andre mennesker vælger at gøre, når de gør det samme. Det er derfor en rigtig god idé, at du kigger på, hvordan du øger sikkerheden for dig selv på vejene. Det gælder også, når du rejser i udlandet, hvor trafikforholdene er en del anderledes end herhjemme.

Først og fremmest er det selvfølgelig altid en god idé at huske sikkerhedsselen. Det er helt basalt, men overraskende mange glemmer selen, især på kortere køreture. Man kan desværre også komme rigtig galt på selv kortere køreture, så det er altid en god idé at huske sin sele og ligeledes sørge for, at de andre passagerer i bilen har deres på. Dernæst bør du altid køre bil, når du køre bil. Ikke noget med at rode med radioen, tale i mobiltelefon eller smøre læbepomade på. Det er altid det bedste og mest sikre at holde øjnene direkte på vejen.

Anskaf dig en ulykkesforsikring

Ødelæg ikke ferien, tegn en forsikring. Man kan desværre ikke forberede sig på en ulykke, for den giver sjældent et heads up på sin ankomst. Hvad du dog kan gøre, er at anskaffe dig en ulykkesforsikring, hvis uheldet skulle være ude. Det gælder også, hvis du kører bil på din rejse.

En ulykkesforsikring dækker ikke kun, hvis du kommer galt afsted mens du kører bil. Den dækker alle former for ulykker og sørger blandt andet for, at du bliver transporteret sikkert hjem efter en ulykke. Den dækker også en eventuel fysioterapeut eller kiropraktor, hvis du efter ulykken har brug for fysisk behandling til skader. Hvis du skulle få tandskader, så dækker ulykkesforsikringen ligeledes. En ulykkesforsikring dækker også dine børn, helt gratis, så længe de er under to år gamle. Når dine børn bliver ældre, er det vigtigt, at du ligeledes sørger for, at de har deres egen ulykkesforsikring.

På trods af at en ulykkesforsikring dækker en lang række standard hændelser, som beskrevet ovenfor, kan du få brug for at udvide din forsikring. Det kan eksempelvis være i tilfælde af, at du dyrker meget ekstremsport, som er uden for den normale dækningszone, eller hvis du gerne vil forsikre dine briller eller hvis du er fører af motorcykel, knallert eller scooter. Læs mere om det og sørg for, at du er dækket sikkert ind. Du finder det her.

Brug cykelhjelm

Det er ikke kun i bilen, at du altid bør være på den sikre side. Uheld kan også ske, når du færdes på to hjul. Sørg derfor altid at være iført cykelhjelm og tjek ligeledes, at dine børn også er det. Man kan komme utroligt galt afsted på cykel, uanset om man bliver påkørt eller ender i et solo-uheld. Hovedet er en skrøbelig legemsdel, der kræver beskyttelse. En af de mest populære og anerkendte mærker, er Bell. De har været på markedet i mange år og leverer tidløse cykelhjelme der både ser smarte ud men også giver den nødvendige beskyttelse, når du færdes i trafikken eller er på cykelferie med familien. At være på ferie er nemlig ingen undskyldning for, ikke at have cyklehjelmen på. De risikable forhold gør sig også gældende i udlandet. Du kan finde en Bell cykelhjelm her og blive klar til din næste tur på farten. Der findes både Bell cykelhjelme til store og små, så hele familien kan være sikre på rejsen.