Annonce:

De små både bliver mere og mere populære i de senere år. Det er det, at driftsikkerheden er bedre og de store fordele, som gør, at de overlegne og mere attraktive, når det kommer til småbådssejlads. Du kan let finde en el påhængsmotor til fornuftige priser. Der findes mange forskellige slags. Både til joller og småbåde. Samtidig har el påhængsmotorer ikke mange driftsomkostninger, og der er langt mellem de forskellige opladninger. Monteringen er også let, og båden er let at styre med en el påhængsmotor.

Hvad er fordelen ved en el påhængsmotor?

Når du vælger påhængsmotor, skal du sikre dig, at den er velegnet til den type af båd, som du har. En el påhængsmotor er særligt velegnet til f.eks. jagtpramme og små gummibåde. Samtidig kan du bruge den til dine fisketure, fordi den kan få dig tæt på fiskene uden at de bliver skræmt væk af motorstøjen. Derfor er en el påhængsmotor god til trolling.

Når du bruger en el påhængsmotor generer du hellere ikke dyrelivet eller området med både lugten og motorstøjen. Det er godt, når du sejler tæt på land samt i en fjord, søer eller åer. En elektrisk motor er mere miljøvenlig, og den udleder ikke CO2. Samtidig slipper du også for at have dårlig samvittighed over for dig selv, fordi du kan sejle næsten CO2-neutralt.

Hvis du køber en el påhængsmotor er der mindre vedligehold. Den skal ikke gøres klar til vinteren, selvom du dog ikke må opbevare batteriet i frostgrader. Vælg en el påhængsmotor, fordi den er driftssikker, effektiv og vejer mindre. Samtidig koster den mindre at investere i end påhængsmotorer, som er drevet af benzin eller diesel.

Hvilken størrelse skal din el påhængsmotor være?

Du skal huske at vælge den rigtige motorstørrelse baseret på størrelsen på din båd, hvor du bruger båden samt hvad dit behov er. Du skal også medregne, hvor mange der vil sejle med båden. Hvis motoren er dimensioneret for lavt, så er båden svær at styre i vind og bølger. Samtidig dækker din forsikring kun, hvis en el påhængsmotor er dimensioneret rigtigt. Nogle både må også kun bruge en elmotor af en bestemt størrelse.

Du kan finde motorstørrelsen på din båds typegodkendelsesskilt. Samtidig skal både fra efter 1998 eje et CE-godkendelsesskilt. Producenten af båden skal altid kunne oplyse, hvad den godkendte motorstørrelse er. Af alle ovenstående grunde er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse el påhængsmotor.