Når du har muligheden for at kombinere din passion for udendørs aktiviteter med fornuften i at forbedre din kondition, så er det da bare at modtage den bold, der ligger lige til højrebenet.

Er du passioneret omkring udeliv, så kunne du ret nemt udnytte den passion og få sat lidt ind på motionskontoen, når nu du er derude alligevel.

Er dit forhold til naturen lidt mere lunkent, så løb en risiko for, at den bliver varmere ved at tilbringe mere tid og bruge mere energi, der resulterer i en forbedret sundhedstilstand.

At forbedre din kondition i naturen

At bevæge sig rundt i naturen i al slags vejr er i sig selv sundt for både krop og sjæl. Du får masser af frisk luft, og uanset hvad du har interesse i ude i naturen, så er det jo nok forbundet med en vis fysisk aktivitet.

Er det vandreture eller for eksempel fuglekiggeri, du praktiserer, så er det jo faktisk god motion i sig selv. Hvis du bare af og til sætter lidt mere tempo i vandrestøvlerne, så gavner det din kondition. En forbedret kondition betyder blandt andet, at du styrker dit hjerte, dit blodomløb og din lungefunktion, hvilket alt sammen styrker din samlede helbredssituation.

Går din interesse for udendørslivet mere i retning af noget med telt, shelter, trangia og bål, så kunne du måske også tænke noget konditiontræning ind i din tur.

Lav nogle seancer, hvor du enten løber, lunter eller snupper nogle englehop eller lignende, nu du er i gang.

Hav fokus på din kondition

Der skal måske ikke så meget mere til, end at du laver en lille smule om på de aktiviteter, som du alligevel nyder ude i naturen.

Hvis du aktivt får fokus på mulighederne for at lave lidt ekstra, der sætter gang i din puls, så er det oplagt at øge tempoet, intensiteten eller hyppigheden på, hvad du gør i forvejen.

Du kan for eksempel løbe ind imellem i stedet for at gå. Du kunne lave steptræning på den træstub, du ellers bare går forbi eller udenom.

Der skal egentlig ikke så meget mere til, før du øger dine konditionstal. Hvilke gavnlige resultater, dette kan tilføje dit helbred, kan du læse meget mere om på Kondition.dk, hvor du også kan blive inspireret til mange flere nærliggende øvelser, som du kan supplere dine naturoplevelser med.

Tænk kreativt og udfør nogle øvelser, der er sjove og effektive på én gang.

Bliv sundere og stærkere

Hvis du aktivt gør noget mere for at opnå kropsmæssig styrke og udholdenhed, så vil du opleve større velvære og færre sygedage. Og egentlig skal der ikke så meget til.

Få de nye gode vaner inkorporeret i din livsstil, og du vil snart kunne spore en forbedring af dit helbred. Gør det, mens du i forvejen er ude i naturen, eller arbejd på at komme noget mere ud, så du kan få oplevelsen af at dyrke det, du holder af. At en sidegevinst derved kan blive, at du bliver stærkere og sundere all round, det er vel ikke så skidt.

Tilføj en kommentar

Your email address will not be published.