Svømning hitter i Danmark. Vi har i Danmark mange tusinde kilometer kyst, og vi har derfor vand til alle sider. Derfor har vi stor mulighed for at komme ud og svømme i havet, og derfor er det også utroligt populært. Dog kan havet været farligt, da bølgerne kan blive store, og der kan være meget strøm. Man skal derfor være ordentligt klar, før man begiver sig ud i de danske have. Men det er vildt fedt at mærke det kolde vand, og der er derfor flere ting, du kan gøre for at blive klar til at svømme i havet.

Svømning i havet

Svømning i havet er fantastisk. Først og fremmest er det rigtigt god træning, da det kræver mere at svømme i havet, end det gør at svømme i en pool. Derudover kan det være utroligt sjovt at lege i havets bølger.

Mange danskere tager derfor hver sommer til de danske strande, og der er derfor også fuld af turister. Man kan nemt få en dag til at gå ved havet, da man både kan nyde solen fra standen eller klitterne, og man kan også finde sit indre legebarn frem i de sjove bølger. Specielt Vesterhavet er kendt for sine store bølger, hvilket også er grunden til at mange tyskere hvert år indtager sommerhusområderne langs vestkysten.

Man kan derfor få nogle utroligt dejlige dage ved de danske strande, og da Danmark har vand til alle sider, er der ikke noget sted i landet, hvor man skal køre i mere end en time, før man er kommet ud til vandet.

Triatlon

Dog bliver havet ikke kun benyttet til sjov og leg. Havet bliver også benyttet til elitesport. Danmark er et af de førende lande, når det gælder vandsport som f.eks. kajak og roning. Derudover kan man også benytte de mange have til triatlon. Triatlon er en utroligt populær disciplin, som til OL består af 1500 m svømning, 40 km cykling og 10 km løb. I Danmark har man nogle af de bedste forudsætninger for at holde triatlonløb, og derfor er der også utroligt mange, der dyrker denne sport. Dog kræver denne sport, at man er god til 3 sportsgrene heriblandt svømning i havet.

Hav udstyret i orden

For at blive god til at svømme i havet er det vigtigt at have udstyret i orden. Det er utroligt dejligt at svømme med badehætte og med våddragt, da vandet så ikke føles så koldt. Derudover er det også en klar fordel at bruge svømmebriller, da øjnene ellers kan blive irriteret af saltvandet.

Til et triatlonstævne er der også nogle, som bruger næseklemme for ikke at skulle tænke på at få vand op i næsen. Udstyret er dog meget op til en selv, og man skal derfor bruge det udstyr, som man selv synes fungerer godt.

Er du ikke så meget til en våddragt, men kunne du alligevel godt tænke dig noget, som hjalp med at holde varmen en smule, så er neopren badebukser perfekte til dig. Disse badebukser fungerer ligesom en våddragt, dog dækker de kun som almindelige badebukser. Derudover hjælper neopren badebukser også med, at dine ben bliver i vandkanten. Badebukserne har derfor en flydende effekt, som kan være med til at gøre det nemmere at svømme i havet. Hvis du derfor gerne vil blive god til at svømme i havet, kan disse badebukser være det perfekte udstyr til dig.

Øvelse gør mester

Som du helt sikkert har hørt før – øvelse gør mester. Du bliver derfor kun klar til at svømme i havet ved at øve dig. Du kan starte med at svømme i vandkanten, hvis du er bange for at komme for langt ud, eller derudover kan du starte med at hoppe ud fra en badebro, og så svømme ind til stranden igen.

Havet kan være farligt, og man skal derfor også have stor respekt for det. Følg derfor altid anvisningerne på stranden, og gå ikke i vandet, hvis livredderne ikke anbefaler det. Men havet er også helt fantastisk. Det er fedt at mærke, hvordan naturen bare passer sig selv, og hvor stærkt vandet egentligt kan være.

Når du bliver mere komfortabel i havet, kan du derfor få rigtigt meget ud af at svømme i det. Først og fremmest er det mere udfordrende med bølger og strøm, og du skal derfor yde mere, når du svømmer i havet. Derudover er det bare utroligt sjovt at svømme mod bølgerne og ikke lade sig slå ud af noget.

Vinterbadning

En anden og lidt mere stille og rolig måde at blive klar til at svømme i havet på, er ved at vinterbade. Når du vinterbader, vænner du din krop til det kolde gys, og du bliver derfor ikke forskrækket over, at vandet kan være koldt, når du skal ud at svømme. Derudover er vinterbadning utroligt sundt, da det sætter gang i blodomløbet. Mange danskere er helt vilde med vinterbadning, og dette kunne måske også være en perfekt måde for dig at blive klar til at svømme i havet.