Vi kan lige så godt begynde at planlægge. Selvom bladene stadig er grønne og vi stadig kan have dage med +20 grader,

ved vi hvordan vi pludselig rammer 12-15 grader og træerne pludselig har den gyldne brune farve. Hvis du spørger mig, er det den helt perfekte tid til en skøn vandretur. Så lad os komme i gang med planlægningen allerede.

Populære vandreture i Jylland

Hvis du ikke allerede har prøvet Hærvejen, er det et rigtig godt bud på efterårets helt store vandretur oplevelse.

Den “klassiske” hærvejen, tager man aldrig fejl af. Udover vandring, er turen også rigtig god på en cykel, hvis man er mere til det.

Strækningen er på over 100 km, men med mulighed for start og stop flere steder i Jylland. De typiske steder at starte og stoppe er nemlig Nordvestjylland, Nordøstjylland, Himmerland, Midtjylland og Sydjylland.

Vil du ud til kyst og strand, kan man finde mange gode anbefalinger af Camønoen.

Camønoen finder sted i Jylland og strækker sig godt 175 km. Man finder også gode anbefalinger af turen på en mountainbike.

Vandreturen er arrangeret af Museum Sydøst Danmark.

Populære vandreture på Sjælland

Vil du sikre dig en god vandretur oplevelse på Sjælland, er  Tisvildevejen et rigtigt godt bud. På turen får du en rigtig flot natur som primært indebærer skov og vand med en flot kyst. Samtidig er det også en tur på mindre end 100 km, da strækningen cirka rammer de 77 km.

Et andet godt bud på Sjælland er den religiøse (af historie) Pilgrimsrute. Pilgrimsruten er delt op i 3 etaper, som samlet set rammer cirka 60 kilometer.Turen starter/slutter i Helsingør og ender/starter i Ballerup, alt efter hvor fra man beslutter sig for at starte eller slutte turen.

Læs mere her om gode vandreture og oplevelser.