I denne artikel vil vi se nærmere på de muligheder der byder sig på ski mod nord. Nærmere bestemt skal vi se nærmere på Hemsedal i Norge. Vi har været en tur i Norge og giver dig vores syn på ski i landet.

Artiklen er skrevet af Emil fra Mitophold.dk – en rejseblog med inspiration til din næste rejse.

Hemsedal er en hyggelig skidestination beliggende cirka 200 km. fra Oslo. Turen til Hemsedal kan tilbagelægges på mange forskellige måder afhængigt af pengepunges størrelse og af dit temperament. På vores tur til Hemsedal bestod turen af en færgetur, i løbet af natten, fra Frederikshavn til Oslo.
Denne tur kan anbefales. Udover at være en hyggelig og afslappende tur får man også fornøjelse af at opleve Oslobugten, som er et særdeles pænt syn.

gdfgdf

Velfremme i Hemsedal er første positive oplevelse indlogeringen på Alpin Lodge som er en række lejligheder beliggende i et lejlighedskompleks helt centralt i Hemsedal. Ude af lejlighederne er der kun få hundrede meter til den første skilift.

Hvordan er skiområdet i Hemsedal?

Et hurtigt kig på pistekortet over Hemsedal (se nedenfor) viser at Hemsedal byder på 49 pister og 20 skilifte. Områdets tre højeste bjerge er Totten (1450 meter), Tinden (1345 meter) og Roni (1225 meter).

dfg

Skiområdet byder på en god blanding af pister for begynderen og de mere øvede skiløbere. Specielt området i dalen er særligt velegnet til begyndere og børn. Her er forskellige parker hvor børn kan lege og lære at stå på ski. Dertil kommer gode muligheder for skiskole gennem de mange skilærer i byen.

For de mere erfarne skiløbere vil terrænet længere oppe i bjergene formentlig være at foretrække. Her kan man opleve alt fra skiløb i skove til lange brede pister med lækker sne. Selvom Norge er kendt for deres langrend er der ikke mange steder i Hemsedal, hvor du vil opleve at du bliver nødt til at stage.

Udover de officielle ruter som er vist på pistekortet ovenfor, er der også fine muligheder for at gå på opdagelse i offpisten eller i slalomparken hvor du kan se hvor hurtigt du kan klare banen.

Vil du se lidt mere til området giver nedenstående video et indblik i området og stemningen.

Vejret i Hemsedal

Modsat en skiferie sydpå er vejret i Norge ofte en smule anderledes. Der kan være koldt, så der er vigtigt at medbringe det rette tøj til de dage hvor temperaturen sniger sig langt under frysepunktet.

dfgdg

Kilde: Zoover.dk

Der er for det meste god sne i Hemsedal og i perioden fra uge 49 til uge 15 vil du sjældent opleve problemer med sneen.

Begivenheder i Hemsedal

Udover at stå på ski byder Hemsedal også på forskellige oplevelsesmuligheder.

Der er shoppingmuligheder i form af både dagligvarebutik samt forskellige tøjbutikker i området. Dertil er der daglige arrangementer for børn både i forbindelse med ski og uden at ski er involveret.

Skiudstyr i Hemsedal

Hvis ikke du har dit eget udstyr som du medbringer er der fin mulighed for leje af udstyr. Uanset om du vil stå på ski eller snowboard er der mulighed for at leje udstyret centralt i Hemsedal. Der findes skiudstyr i mange forskellige prisklasser så du har muligheden for at tilpasse til dit niveau og din pengepung.

Derfor skal du tage til Hemsedal

Hemsedal er en god mulighed for at lære skisporten at kende. De meget begyndervenlige pister og det store begynderområde i bunden af dalen gør det til et godt sted for nybegynderen.

Det flinke norske folkefærd er også en god oplevelse i Hemsedal.

Dertil kommer en forholdsvis overkommelig transporttid inden du er klar til at stå på ski.

Særdeles velegnet til familien som gerne vil afsted på skiferie, tæt på Danmark og med gode forhold til børnene som er nye skiløbere.

Derfor skal du ikke tage til Hemsedal

Prisniveauet – Norge har høje priser og en skiferie i Hemsedal er ligesom i resten af Norge en forholdsvis dyr fornøjelse.

Er du en erfaren skiløber vil du formentlig synes at variantionsmuligheder i forhold til pister er begrænset og vil hellere vælge et sted med flere pister og et større skiområde.