Annonce

Når du er færdig med en ungdomsuddannelse, kan det ofte være svært at vide, hvad du så skal. Det kan være, at du ikke aner, hvad du gerne vil studere, hvor det derfor kan være rart med et sabbatår. Dette år kan give dig tid til at skabe nye oplevelser. Dette kan du bl.a. gøre ved at komme på en højskole for unge, der helt sikkert har det ligesom dig. Der er masser fordele ved dette, hvor du kan læse mere om dine muligheder her.

Hvorfor bør du vælge dette?

Der er mange gode grunde til at skulle gå på en højskole for unge, hvor du først og fremmest får muligheden for at modnes. Du kommer til at ”flytte hjemmefra”, måske for første gang, hvor du skal bo sammen med andre, fremmede mennesker. Derudover kommer du til at lære en masse nye mennesker at kende, hvor du får muligheden for at skabe stærke venskaber og relationer, som du kan tage med dig resten af dit liv. Samtidig giver det dig muligheden for at skabe nogle unikke oplevelser, hvor der både er mulighed for at tage rundt i ind- og udland.

Hvor skal du hen?

Det kan være svært at vælge, hvilken højskole for unge, der passer bedst til dine behov. Derfor bør du undersøge, hvad dine muligheder er. Du kan nemlig være så heldig at tage på ophold i udlandet, hvor du bl.a. kan lære at surfe samt en masse andre ting. Hvis du gerne vil ned og opleve varmen, hvor du får muligheden for at lære nye kulturer at kende, kan det være, at du skal vælge et udlandsophold. Du kan også vælge at bo i Danmark, hvor du får undervisning i noget bestemt. Det kunne være, at du har en interesse for film eller gymnastik, hvor du kan vælge en skole, der tilbyder dette.