Annonce:

Det er et privilegie at være haveejer. Med en have får du et væld af muligheder for afslapning og indretning, og du kan skabe det helt perfekt uderum, som giver de bedste betingelser for hyggelige stunder under den åbne himmel.

Derfor kan det betale sig at gøre noget ud af haven, så du ikke bare har et fladt stykke græs og nogle bede. Det gode ved en have er, at du kan indrette den på præcis lige netop den måde, du gerne vil indrette den på, og du kan derfor også skabe en vild og naturlig stemning, som du kender den fra vandreturene i eksempelvis Norge eller lignende.  

Det kan du gøre ved at bringe et ægte bjergelement ind i haven, som straks vil få dine tanker til at suse afsted på vandretur og bjergudsigt. Dette element er selvfølgelig naturlige sten, som du kan bruge til et væld af forskellige ting i din have.

Belægning med pigsten

Hvis du gerne vil skabe en flot og naturlig belægning med masser af rå bjergstemning, skal du vælge pigsten i stedet for fliser. Pigsten lægges som en stenbelægning, og der findes næsten ikke nogen grænser for, hvor du kan lægge stenene og skabe en rå, naturlig og smuk overflade.

Du kan dekorere omkring dine bede, i en cirkel om æbletræet eller lave små og hyggelige stier rundt omkring i havens små kroge.

Stengærde med marksten

Hvis du har planer om at bygge en lille skillevæg, der kan markere en niveauopdeling eller forskellige rum i haven, kan du skabe ægte bjergstemning ved at bygge et klassisk stengærde med marksten.

Marksten er store og naturlige sten, og du kan nemt selv lægge et stengærde, hvis det ikke skal være så højt, og hvis du gerne vil skabe en helt unik stemning i haven.