Er du én af dem, der drømmer dig væk til varmere himmelstrøg – eller måske til vandring i de norske fjelde? Så er du ikke alene. Undersøgelser viser, at rejser og ferier er noget af det, vi danskere allerhelst vil bruge vores penge på. Uanset, om vi har dem eller ej.

Det er nemlig ingen hemmelighed, at det er dyrt at rejse, men det giver også nogle fantastiske oplevelser og et tiltrængt pusterum fra en presset hverdag, og derfor er det vigtigt at prioritere. Her får du 5 tips til at få råd til drømmeferien

 

Arbejd ekstra

Dette er den kedelige, men fornuftige, løsning. Hvis du i en periode arbejder ekstra ved at tage overarbejde, gå med aviser eller arbejde freelance, kan du få råd til at tage på din drømmerejse. Det er dog ikke lige nu, men en dag ude i fremtiden, når du har sparet op.

 

Sælg ud

De fleste af os ejer en hel del, vi enten ikke bruger eller ikke har behov for. Sælg ud af tøj, du ikke går i, overflødige møbler, gammel elektronik og smykker, du ikke bruger. Du vil sandsynligvis kunne skrabe mindst et par tusinde sammen på den facon.

 

Skift abonnement og forsikring

Rigtig mange mennesker betaler alt for meget i abonnementer og forsikringer. Du kan blandt andet indhente nye tilbud på:

  • Tv-pakke
  • Internet
  • Mobilabonnement
  • Streamingtjenester
  • Indboforsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Bilforsikring

Overvej også, om du eventuelt kan undvære noget af det (her tænkes ikke forsikringer).

 

Rejs gratis

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke. Der findes flere og flere platforme, der tilbyder gratis eller billige rejser. Eksempelvis kan du couchsurfe eller housesitte. Det vil sige, at du kan bo gratis hos andre rundt omkring i verden. Selve transporten kan klares billigt ved at tomle, hvis du har god tid.

 

Tag et lån

Trænger du bare til at rejse NU, og har du ikke noget at sælge ud af eller en opsparing at trække på, kan løsningen være et kviklån. Du skal ikke forklare, hvad pengene skal bruges på, og du kan mere eller mindre frit vælge det beløb, du vil låne. Lånet kan du typisk få ind på din konto allerede efter en dag eller to, og så er det ellers bare afsted. Husk dog på, at pengene skal betales tilbage efterfølgende, men det er måske slet ikke så surt igen med gode rejseminder i bagagen.

Tilføj en kommentar

Your email address will not be published.