Måske har du allerede prøvet at jage, stå på ski eller vandre gennem Europa. Måske har du endda oplevet Amazon regnskoven og de mest eftertragtede byer i Asien. Men dine eventyr vil aldrig være fuldendte før du har oplevet alt det vidunderlige som gemmer sig under vandet. Hvis du kan lide at være udenfor og elsker at prøve noget nyt, så burde du give scuba diving en chance. Denne undervandsaktivitet kan være dit næste eventyr!

Hvis du allerede er interesseret, så læs mere her. Hvis du stadig er i tvivl, så vil du her blive præsenteret for de 5 bedste grunde til hvorfor at du burde prøve at dykke. 

1.       Det fedeste ved dykning, er at det giver dig mulighed for at udforske naturen på en helt ny måde. Når du dykker, er der altid utallige havdyr, som du kan se helt tæt på. Du kan nyde at betragte farverige koraller og undervandsplanter på nært hold. Se de fantastiske fisk med deres unikke mønstre eller nyd en oplevelse i et bur for en tæt oplevelse med en stor hvidhaj. Havet varierer enormt i forskellige dele af verden, så hvert dyk bliver et helt nyt eventyr.

2.       Lær at nyde fred og en ny form for stilhed, når du er under vandet, forsvinder al baggrundsstøj fra hverdagen. For mange mennesker kan det være meget terapeutisk, og mange ender med at føle sig mere opfriskende og energisk efter et dyk. Det eneste du vil høre, er din egen vejrtrækning, så du kan fokusere den på den fantastiske natur lige foran din næse.

3.       Det kan virke udfordrende at komme i gang med at dykke. Men det er egentlig ikke så svært at lære, så længe du booker dykkerundervisning et ordentligt sted, hos vandsportogoplevelser har jeg, uddannet dykkerinstruktør, fundet de bedste kurser og gjort det overskueligt for dig. En ansvarlig dykkerskole vil sikre, at du får grundig vejledning vedrørende regler og bedste praksis for din egen sikkerheds skyld.

4.       Mange flere rejsemuligheder! Som nævnt i det første punkt, varierer havlivet meget forskellige steder i verden. Du vil se helt forskellige dyr og undervandsflora, alt afhængigt af hvor i verden du befinder dig. F.eks. giver dykning i Thailand dig mulighed for at iagttage den farverige Varicose Wart Slug eller den unikt mønstrede Triggerfisk, som du ikke finder andre steder. Hvis du tager til Australien i stedet, vil du blive mødt med farverige koralrev, gigantiske søstjerne, hajer og Leafy Sea Dragon. Personligt planlægger jeg mine rejser, for at jage nye eventyr under vandet, derfor ender man tit nye steder af verdenen.5.       Møde mennesker med samme passion. At blive dykker er også en glimrende mulighed for at møde nye mennesker fra hele verden. Mennesker, der er interesserede i dykning, er som regel også sjove og eventyrlystne. Og hvis alle deler den samme passion, er det meget nemmere at danne relationer på tværs af nationalitet og kultur. Det er den perfekte aktivitet for solo-rejsende og små grupper, da du kan slutte dig til andre rejsende og starte en helt ny livsstil.