Annonce

Hvis du gerne vil have en cykel, der kan lidt mere end en traditionel cykel, er en elcykel det helt rette valg for dig. Med en elcykel får du en indbygget motor, der giver dig et ekstra rygstød i modvind og opad bakke, men som stadig giver dig rig mulighed for at træde i pedalerne og derved nyde godt af de mange sundhedsfordele, der er forbundet med at cykel.

Men en elcykel er ikke bare en elcykel, for der findes mange forskellig slags, der bl.a. adskiller sig på, hvor motoren er placeret. Motorens placering spiller en stor rolle for, hvordan det føles at bruge cyklen, og det er derfor vigtigt at vælge den model, der passer bedste til dine behov.

Centermotor, forhjulsmotor eller baghjulsmotor?

Når du skal købe en elcykel, kan du vælge mellem tre forskellige motortyper. De tre typer er centermotor, forhjulsmotor og baghjulsmotor, og der er fordele og ulemper ved alle tre.

Centermotor

I elcykler med centermotor er motoren placeret i midten af cyklen ved pedalerne. Denne placering giver en god vægtfordelen i cyklen, og det er på samme tid den stærkeste af de tre motortyper.

Derfor er en elcykel med centermotor et godt valg for dig, der gerne vil have så meget kraft som muligt. Hvis du søger en elcykel med centermotor, kan du kigge med blandt det store udvalg hos Corwin E-bikes.

Forhjulsmotor

I denne type af elcykel sidder motoren ved forhjulet, hvilket bl.a. giver den fordel, at cyklen kræver en mindre indsats fra dig, da motoren fungerer uafhængigt af pedalerne. Disse cykler er typisk også billigere end de to andre typer.

Baghjulsmotor

I denne type elcykel sidder motoren ved baghjulet. Det medvirker, at elmotorens kraft føles som om, du bliver skubbet i ryggen, når du cykler, hvilket giver en god fornemmelse på cyklen – især opad bakke.