Et Nordisk telt er et kvalitetstelt fra den danske producent, Nordisk, som er blandt de førende på markedet for telte, soveposer og andet outdoorudstyr. Med et Nordisk telt er du sikker på en høj kvalitet og stabil funktionalitet, hvad enten du skal på overlevelsestur i verdens hårdere områder eller hyggelig campingferie ned gennem Europa.

En af de helt store fordele ved et telt fra Nordisk er, at deres telte testet for både hård vind, frost og vand, inden de bliver sat i salg hos forhandlerne. Dermed er du garanteret et telt, som giver sikkerhed og tryghed, uanset hvor i verden du skal bruge det.

Men hvilke slags telte kan du så finde blandt Nordisk’ udvalg? Læs blot videre herunder, hvor vi gennemgår 9 udvalgte modeller i forskellige størrelser og prisklasser.


Nordisk Alfheim 12.6 Tipitelt – 6 personer

Nordisk Alfheim 12.6 Tipitelt – 6 personer

Første telt på listen er dette store 6 personers-telt ved navn Alfheim 12.6 Tipitelt. Alfheim er et tipitelt i solidt stof, som trods styrken ikke vejer det store, så det er let at have med rundt på turen. Teltet har med sit bundareal på 12,6 m2 plads til 6 personer, og du kan medkøbe rumdeler til at skabe kabiner til de enkelte personer. Hvis du ikke benytter en bund i teltet, kan du også bruge en ovn eller grill inden i teltet, da toppen kan åbnes op og give bedre udluftning.

Alfheim 12.6 Tipitelt kan købes hos Grejfreak.dk

Nordisk Reisa 6 – 2 personer

nordisk telt reisa

Reisa 6 er et tunneltelt med god højde til loftet og plads til 6 personer. Teltet er udstyret med farvekodede tværstænger og er utrolig nemt at sætte op, selv for en enkelt person, hvis du har en lille smule erfaring med opsætning af telte. Oversejlet er lavet i polyester og har et vandsøjletryk på 3.000 mm, mens bunden af Oxford Polyester kan klare et tryk på 8.000 mm. Teltets sejl er lavet i den såkaldte Rip-Stop kvalitet, som sikrer, at mindre huller ikke pludselig vokser sig større.

Nordisk Reisa 6 kan købes hos Pro-Outdoor.dk

Nordisk Telemark ULW – 2 personer

Nordisk Telemark ULW – 2 personer

Telemark ULW fra Nordisk er et småt men utrolig praktisk 2 personers-telt, som har vundet adskillige priser for sit design. Telemark ULW er nemlig en af rekordholderne, når det gælder letvægtstelte. Med en minimal vægt på kun 880 gram er Telemark ULW et af de absolut letteste 2 personers-telte på markedet og egner sig derfor godt til dig, der skal på længere ture og har meget oppakning med.

Nordisk Telemark ULW kan købes hos Grejfreak.dk

Nordisk Asgard 7.1 – 3 personer

Nordisk Asgard 7.1 - 3 personer

Asgard 7.1 er et tipitelt i lidt mindre og mere kompakt format end Alfheim. Asgard har et bundareal på 7,1 m2 og soveplads til 3 personer, hvis kabinen ikke benyttes. Hvis du vælger at opsætte kabine, så er der 2 soverum med plads til en enkelt person i hver. Der er gode udluftningsmuligheder rundt om i teltet, og indgange er lavet med finmasket myggenet mod insekter.

Nordisk Asgard 7.1 kan købes hos Pro-Outdoor.dk

Nordisk Faxe PU – 3 personer

Nordisk Faxe PU – 3 personer

Faxe PU 3 fra nordisk er et solidt 3 personers-telt med flere indgange til de forskellige dele af teltet. Du kan bruge Faxe PU 3 med kun inderteltet, kun yderteltet eller en smart kombination af begge. Magnetlukninger i teltdørene sikrer en ekstra tæt lukning, mens det åndbare materiale stadig giver en behagelig temperatur indenfor, selv når du opholder dig i et varmt klima.

Nordisk Faxe PU kan købes hos Grejfreak.dk

Nordisk Oppland SI – 3 personer

Nordisk Oppland SI - 3 personer

Oppland SI er et stort og rummeligt 3 personers-telt med god opbevaringsplads i midterkabinen. Der er mulighed for at omdanne kabinen til en ekstra soveplads, så I kan være 4 personer i teltet. Oppland SI er lavet som et tunneltelt, hvilket giver ekstra stabilitet, som kan være en fordel, hvis du rejser under mere blæsende forhold. Der er flere forskellige muligheder for ventilation i teltet, så du nemt kan opnå det ønskede indeklima.

Nordisk Oppland SI kan købes hos Grejfreak.dk

Nordisk Utgard 13.2 – 6 personer

Nordisk Utgard 13.2 - 6 personer

Utgard 13.2 er et af Nordisk’ større telte med plads til 6 personer fordelt ud på et grundareal på 13,2 m2. Utgard er lavet i solidt stof ligesom tipimodellerne, men det vejer stadig ikke alverden. Det kan derfor anvendes til såvel festivaler som campingferier og overlevelsesture. Teltet er udstyret med døre og vinduer i net mod insekter, 8 vinduer, justerbar pælehøjde af midterpælen samt punkter til at fastgøre hængende og løst udstyr.

Nordisk Utgard 13.2 kan købes hos Grejfreak.dk

Nordisk Apsis til Faxe SI – 2/4 personer

Nordisk Apsis til Faxe SI - 2/4 personer

Denne Apsis passer til FAXE SI 2- og 4-personers teltene fra Nordisk. Nylon- og 40D Rip-Stop-materialet sikrer en teltdug, som ikke går i stykker, og som holder et vandsøjletryk på 3.000 mm. Med lynlås i apsissens center har du mulighed for nem, hel eller delvis åbning.

Nordisk Apsis til Faxe SI kan købes hos Grejfreak.dk

Nordisk Finnmark SI – 2 personer

Nordisk Finnmark SI - 2 personer

Vi runder listen af med Finnmark SI teltet fra Nordisk. Finnmark er lavet til brug under nordlige himmelstrøg, da det isolerer godt og holder på varmen, men samtidig ventilerer, så det ikke bliver for indelukket. Finnmark SI kan rumme 2 personer og er udstyret med reflekterende barduner, myggenet til såvel døre som vinduer samt 2 individuelle, store apsisser.

Nordisk Finnmark SI kan købes hos Grejfreak.dk


Historien bag Nordisk og deres kvalitet

Nordisk er efterhånden et gammelt brand med oprindelse helt tilbage til 1901, hvor det blev startet i hjertet af København. Der er løbet meget vand i åen siden da, og Nordisk igennem årene gennemgået en række ændringer i såvel navn som ejerkreds.

I dag er Nordisk dog stadig et dansk mærke med stolte traditioner for at udvikle, designe og skabe outdoorudstyr efter de højeste standarder på markedet. Firmaet har i dag hovedkontor i Silkeborg i Jylland, hvorfra planerne om nye kollektioner inden for soveposer, udendørstøj og altså også telte bliver udtænkt og udført.

Alle Nordisk telte bliver kvalitetskontrolleret og testet udførligt inden salg, så du er garanteret et telt af højeste kvalitet, som ikke svigter på turen. Teltene bliver bl.a. testet i en vindtunnel for at vurdere modstandsstyrken, samt kuldetestet i store dybfrysere ved Teknologisk Institut i Norge.