Annonce

Smerter kan komme og gå og opstå af mange forskellige grunde. Det kan være menstruationssmerter, smerter i underlivet, inkontinens eller endda kroniske smerter, som kan være svære at klare på egen hånd.

Derfor kan det være til stor nytte at række ud efter professionel hjælp, så du forhåbentligt kan vende tilbage til en dagligdag uden gener eller smerter. En fysioterapeut kan behandle en lang række fysiske udfordringer gennem behandling, rådgivning og individuelle genoptræningsprogrammer.

På siden her tager vi dig igennem en håndfuld typiske problemer, en fysioterapeut I København kan hjælpe dig med gennem en professionel behandling.

Det kan du læse mere om herunder.

1)  Kroniske smerter

Næsten en femtedel af den danske befolkning i Danmark lider af enten kroniske eller tilbagevendende smerter. Kroniske smerter har af naturlige årsager en belastende effekt på kroppens fysik, men kan også være årsag til mentale udfordringer.

Det kan resultere i, at man kan føle sig alene og håbløs, hvis smerterne aldrig aftager, hvorfor man ryger ind i en ond cirkel. Derfor er det afgørende at tage fat i professionelle fagfolk, som er eksperter i at behandle sygdommene og komme symptomerne til livs.

En fysioterapeut i København kan hjælpe dig med en masse fysiske problemer, som kan være svære at overkomme på egen hånd.

2)  Morbus crohn og colitis ulcerosa

Som det ligger i ordene er kroniske sygdomme ikke mulige at fjerne. Men det er til gengæld muligt at fjerne symptomerne, hvis den rette behandling og tilgang finder sted gennem professionel behandling.

Både morbus crohn og colitis ulcerosa er kroniske inflammatoriske sygdomme, der har en påvirkning på fordøjelsessystemet. Morbus crohn kan finde sted i alle dele af fordøjelsessystemet – fra munden til endetarmen, mens colitis ulcerosa befinder sig i tyktarmen og kaldes også for blødende tyktarmsbetændelse.

Behandlingen går ud på at forbedre fordøjelsessystemets funktion bedst muligt, som kan mindske sygdommens symptomer.

3)  Underlivssmerter

Underlivssmerter hører ikke til sjældenhederne hos kvinder, som rammer omtrent 300.000 danske kvinder årligt. Underlivssmerterne skyldes typisk menstruation, abort, inkontinens, spændinger m.m.

Årsagen til smerterne kan derudover også forekomme på baggrund af betændelsestilstande som blindtarmsbetændelse, blærebetændelse eller betændelse mellem blære, livmoder og endetarm.

Herunder kigger vi nærmere på menstruationssmerter.

4)  Menstruationssmerter

Menstruation hører til en kvindes dagligdag i størstedelen af livet, men kan i flere tilfælde være en ubehagelig periode, som medfører smerter. Det anslås, at omkring hver fjerde kvinde oplever smerter i forbindelse med deres menstruation.

Smerter kan skyldes strukturelle faktorer som myoma, endometriose, arvæv eller muskelknuder.

Menstruationssmerter kan sågar resultere i andre fysiske gener:

  • Smerter i ryggen, bækkenet, nakken eller hovedet
  • Oppustethed
  • Kraftig blødning

5)  Inkontinens

Inkontinens er en tilstand, hvor det kan være svært at holde på urinen (urininkontinens). Omkring en halv million danskere døjer eftersigende med urininkontinens, men størstedelen er flove over lidelsen, hvorfor de ikke opsøger egen læge.

Nu ved du dog, at lidelsen ikke er ualmindelig, hvilket måske kan hjælpe dig til at søge professionel hjælp, uden at du føler dig flov.