Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting at tage stilling til, når man planlægger en tur ud i naturen, så det kan nemt ske, at der er et eller andet, der forbigås i farten. Selvfølgelig er der mere at tage højde for, hvis det er en længere tur, du skal ud på, men vi har her samlet de tre grundlæggende ting, du skal tage stilling til, når du planlægger din friluftstur.

Maden

Det er vigtigt at sørge for, at du får noget at spise – især, når du er på friluftstur: Du forbrænder mere energi derude end du gør i hverdagen, så måltiderne er yderst vigtige. Det kan godt være lidt kompliceret at spise et ordentligt måltid, når du er ude i naturen i længere tid, for du har jo ikke meget mere end et bål at råde over. Heldigvis kan du købe frysetørret mad, som kan varmes over bålet og give dig den rigtige næring, og ris og pasta kan også koges over bål.

Hvis du ikke er på tur så længe, at du skal sørge for måltider, er det alligevel en god idé med mellemmåltider – du bliver sikkert sulten alligevel undervejs, og du har brug for næringen. Her kan proteinbarer være et godt valg, for de er nemme at have med, mætter de fleste, og de kan fås i forskellige varianter, så du kan finde den bedste proteinbar for dig.

Udstyret

Men hvad nytter det at have pakket godt med mad, hvis ikke du har det rette udstyr? Og her taler vi om den rette påklædning, en rygsæk med vanddunk, powerbank og andet brugbart udstyr, og hvis det er en længere tur, bør du også huske madlavningsudstyr, sovepose, presenning og lignende.

Det er selvfølgelig godt at være dækket ind for alle vejrforhold, men det er også vigtigt ikke at pakke for meget, hvis du for eksempel er på vandretur – det bliver i sidste ende kun en belastning at skulle slæbe på ting, som du alligevel ikke har brug for. Derfor er det også en fordel lige at tjekke vejrudsigten, og gerne flere forskellige!

Turen selv

Det absolut vigtigste at huske ved friluftsturen er naturligvis turen selv: Du kommer ikke langt med pakningen af de andre ting, hvis du ikke ved, om du skal på vandretur eller på overlevelsestur, på jagt eller på cykeltur. For de har hver især en særlig liste af udstyr, som er must-haves, som ikke nødvendigvis er tilsvarende ved de andre typer. Det er derfor vigtigt først og fremmest at finde ud af, hvilken slags tur, du egentlig er i gang med at planlægge.