Er du ikke en af de heldige, der er skal på skiferie i år og opleve de ekstreme højder, så fortvivl ej. Om end de ikke kan måle sig med hverken franske bjerge eller norske fjelde, så er der stadigvæk højder at bestige og udsigter at beskue i vores eget lille land. Og ikke mindst løjper at suse ned af. Bliv klogere på, hvad Danmark har at byde på lige her.

Himmelbjerget er Danmarks svar på løjperne

Er det højder, du søger, er Himmelbjerget, beliggende mellem Ry og Silkeborg, et godt bud. Med sine 147 meter er det et af Danmarks højeste naturlige punkter. At nå toppen af Himmelbjerget er det tætteste, du kommer på at nå den højeste pist på skiferien. Så tag familien i hånden og begiv jer ud på jeres egen lille udgave af en bjergbestigning, få frisk luft i lungerne og nyd alt det, vores eget lille land har at byde på. Afterskiing kan sagtens klares hjemme i stuen enten med øl og Jägerbombs i rigelige mængder, og ellers kan varm kakao med flødeskum og skumfiduser også klare tricket, hvis hele familien skal være med.

Op på skiene

Ser man bort fra Himmelbjerget er Danmark er med sit meget flade landskab ikke det oplagte sted at stå på ski. Men muligheden eksisterer skam stadig. Med de såkaldte Maxxtracks er det muligt at få følelsen af suset fra pisterne på dansk grund. Maxxtracks er en slags rullende gulvtæpper, som desuden kan tilpasses alt efter den enkelte brugers erfaring og evner idet både højde og hastighed kan varieres.
På Hedeland Skicenter syd for Hedehusene er det også muligt at stå på ski udenfor på den kunstigt anlagte skibakke, der både rummer en rød, blå og grøn piste. Der er altså også her fine muligheder for både nybegyndere og mere erfarne skiløbere. Her er det også muligt at leje både støvler og ski, hvis det ikke er noget, I har liggende derhjemme. Skulle der falde et ordentligt lag sne, er her muligheden for at komme afsted på ski uden at skulle bevæge sig uden for Danmarks grænser. Når sneen falder, er det også bare med at gribe kælken og komme afsted til den nærmeste kælkebakke, hvor der er garanteret sus i maven for store og små. Og nu I er i gang, så husk også at bygge en snemand med både halstørklæde og gulerodsnæse. Man kan altså hurtigt få skabt sin egen lille skiferie herhjemme, hvis bare vejrguderne er med på ideen om, at det er på tide med et ordentligt drys sne.

Men du vil måske hellere til et land hvor sneen med garanti falder, og hvor der er langt mere imponerende højder end lille Danmark kan byde på? Eller drømmer du måske mere om en bountyø med tocifrede plusgrader langt væk fra, hvor frosten bider i kinderne? Hvis du mangler luft i budgettet til at få dine rejsedrømme opfyldt, er der heldigvis også råd at hente. Lån penge her.