Madlavning kan til tider gå hen og blive en sur pligt. Det går hen og bliver noget der bare skal overstås. Hvilket desværre også afspejler sig i den mad der laves. Men kan du forvandle denne sure pligt til en sjov og spændende oplevelse for hele familien. 

Inddrag dine børn i madlavningen

Hvis du inddrager dine børn i madlavningen, vil du opleve, at de faktisk engagerer sig med stor entusiasme. De vil faktisk rigtig gerne hjælpe. Start med at lave en madplan i fællesskab, på den måde kan i sammen finde ud af, hvad I har lyst til at spise i den kommende uge. Du behøver ikke at frygte for at menuen udelukkende vil bestå af nuggets og pommes frites. Ved at inkludere dine børn i både planlægning af madplanen og selve madlavningen, vil du hurtigt få dem til at afprøve nye madretter. Samtidigt kan du lave alle deres yndlingsretter på en sundere måde.   

Det behøver slet ikke være så svært 

Når hele familien er inkluderet i madlavningen, bliver det alt andet end en sur pligt. Det bliver kvalitetstid med familien. Det bliver et tidsrum, hvor du hygger med ungerne efter en lang arbejdsdag. Samtidigt bliver det yderst lærerigt for dine børn. De lærer, faktisk hvordan de skal forberede ugens madplan, indkøb og tilberedning. Hvilket giver en god basis, når de bliver ældre, og skal klare disse ting på egen hånd.  

Lav take away med ungerne 

Gør I som mange andre danske familier, og får lidt take away i weekenden? Så kan det faktisk laves lækkert og nemt hjemme. Resultatet er endda bedre, sundere og billigere. Med en airfryer kan du lave frituremad meget sundere, og uden de store duftgener. Du kan tilberede alt fra pommes frites til nuggets i den, og resultatet er sprødt og lækkert – bare meget sundere. Er I mere til pizza, kan du anskaffe en pizzaovn til hjemmet. Find din nye pizzaovn her, de fås i forskellige varianter, så der er sikkert også en der passer til din families behov. Med denne ovn får du en hurtig og effektiv varme, som er med til at gøre bunden lækker og sprød. 

De gode madvaner 

Det er ikke kun det du indtager af mad der er vigtig, det er helheden. De gode madvaner er ikke kun at tænke på kalorier, men på helheden omkring madlavningen. Det er familiens samlingspunkt.