Når du er ude ved vandet for at fiske, har du måske oplevet ikke at kunne kaste ud til de fisk du ser. Det skal være slut. For at få mest muligt ud af dit fiskeri, kan det derfor være nødvendigt med et par waders med dertilhørende vadestøvler.

Få mere ud af dit fiskeri

Det er altid et irritationsmoment, når man ikke kan fiske hele det stræk man har udset sig, uanset om det er på kysten, i søen eller i elven. For at komme ud over det problem, kan du forsyne dig med et par waders. til langt de fleste situationer, såvel som den største portion af kalenderåret, vil det være ideelt med et par åndbare waders. I vinterhalvåret er det dog ideelt med et par neopren waders.

Find de rigtige waders

Der findes mange forskellige typer og mærker, når det kommer til waders, det kan derfor være svært at vælge et par. Det første du skal have i tankerne, er på hvor du skal anvende dem. Findwaders.dk er en waders guide, tjek hjemmesiden inden du træffer dit valg.

Der er stor forskel på hvor og hvad du skal anvende dine waders til, skal du eksempelvis på pramjagt vil et par neopren waders være at foretrække, da det vigtigste her er at holde varmen. Skal du derimod på kystfiskeri, er det at foretrække waders der tillader en stor portion bevægelighed og god lændestøtte. Da du her skal bevæge dig mere, og vade mig på rullende sten.

Hold varmen i dine waders

Når du bevæger dig rundt i dine waders, er det altid rart at kunne holde varmen.

Et godt sæt skiundertøj er derfor essentielt for at få en god dag.  

Det tøj du skal have under dine waders, skal matche dit formål, smid derfor jakkesættet inden du hopper i vadestøvlerne. Det kan anbefales at have glatte materialer uden for mange knapper, på under dine waders, for at mindske slitage og  ubehagelige punkter, når vandet slutter til om dine waders. Hellere mange mange tynde lag tøj, frem for få tykke lag.

Det vigtigste er at føle sig godt tilpas i sine waders, så man kan fiske hele dagen.

Knæk og bræk.