Annonce:

Er du vild med naturen, fuglekvidder, sommerfugle og alt det andet liv, der findes derimellem? Forestil dig så, at du kunne få en karriere inden for natur og planter, hvor du kan tilbringe en hel arbejdsuge med det, du brænder for.

Det er lige netop det, du har mulighed for, når du vælger at tage en uddannelse i det grønne som fx gartner. Uanset om du er ung og netop skal vælge uddannelse for første gang, eller du i en moden alder ønsker at sadle helt om til et karriereskift, så venter der masser af spændende jobmuligheder foran dig.

Hvad indebærer gartneruddannelsen?

For mange giver det en stor glæde at arbejde ude i det fri – ja for nogen har det sågar en terapeutisk effekt. Men hvordan er selve uddannelsen egentlig opbygget? For at blive gartner skal du have gennemført en 9. eller 10. klasse og bestået både dansk og matematik med minimum 02. Efterfølgende bliver du optaget på et teoretisk forløb efterfulgt af en praktikperiode efter eget valg. Til sidst færdiggøres uddannelsen med en officiel svendeprøve, der er din adgangsbillet til en spændende karriere.

Sådan bliver din arbejdshverdag som gartner

Efter endt uddannelse kan du arbejde inden for flere områder, bl.a. planteskoler, havecentre eller væksthuse, ligesom du også kan vælge at starte din egen forretning op fra bunden. Fælles for alle jobs, er, at du kan se frem til et arbejdsliv med:

  • Vekslende arbejdsopgaver efter årstid og sæson – glæd dig til en varieret arbejdsdag der følger årstidernes skiften, hvor ikke to dage er ens!
  • Udendørs og fysisk arbejde – er du typen, der elsker at få jord under neglene og generelt holder af at bruge kroppen fysisk, når du er på arbejde, så får du rig mulighed for dette inden for gartnerfaget.

Så hvad venter du på? Søg ind på din drømmeuddannelse allerede i dag!