Uldundertøj – både til voksne og børn – er et hit nu hvor vinteren for alvor melder sig i Danmark. Men hvorfor er det egentligt så godt? Her får du syv fordele ved at bruge uldundertøj.

  1. Holder din naturlige kropsvarme

Uld er temperaturstabiliserende hvilket betyder at det hjælper dig til at holde din naturlige kropstemperatur, ved kulde holder uld på varmen og ved varme holder uld din temperatur nede, så du ikke bliver ophedet. Skal du eksempelvis stå på ski, hjælper uld med at holde dig varm, indtil du selv bliver varm i kroppen, derefter holder ulden på din naturlige varme.

  1. Uld transporterer din sved væk

Uld kan absorbere op til 40% af sin egen vægt, hvorimod det for bomuld kun er ca. 10%, det betyder at hvis du får det varmt og sveder (eksempelvis på skituren eller på vandreture), kan ulden transportere sveden væk fra kroppen og da uld har evnen til at være selvrensende, ender du ikke med uldundertøj som blot stinker af sved.

  1. Isolerer mod kulde

Uld har et højt luftindhold, hvilket gør det perfekt til isolering af varme og til at holde kulden ude. Luften i uld er altså med til at give den isolerende effekt. Den typiske fordeling mellem fibre og luft i uld er 20% fibre og 80% luft.

  1. Holder dig varm og tør – og dermed rask

Da uld som nævnt både holder dig varm og kan transportere sved væk fra kroppen, holdes du tør i det kolde vintervejr, hvor mange ellers har risiko for forkølelse og snue. Uldundertøj holder dig således mere rask, på grund af uldens naturlige kvaliteter, som er med til at holde dit immunforsvar stærkt.

  1. Uld gør dig og dine børn rolige

Eftersigende har uld en beroligende effekt på os mennesker og det kan især være en fordel til børn og babyer. Uldundertøj kan eksempelvis hjælpe dig med at berolige helt små børn om natten.

  1. Særligt godt til ‘tynde’

Om vinteren fryser tynde børn og voksne mere, fordi deres fedtlag er mindre. Uldundertøj er derfor særligt velegnet til dig, som en meget tynd eller blot har lavt fedtindhold på kroppen. Har du tendens til kuldskær om vinteren, kan uldundertøj derfor være løsningen.

  1. Den bløde uld, generer din hud mindre

Uldundertøj som er lavet af særlig fin kvalitet (eksempelvis merinould) generer din hud mindre og “klør” mindre. De bløde fibre er ofte meget behagelige for din hud. Hvilket også især kan være en fordel til børn eller hvis du har følsom hud.

Du kan læse mere og købe uldundertøj til både børn og voksne hos Termoland.dk, se mere her: uldundertøj.