Annonce

Når du overvejer at få hund, så er det naturligvis spørgsmålet om hvilken, der er vigtigst. Du vil af gode grunde være mere interesseret i det spændende ved at vælge en hund end det praktiske. Men der er altså visse ting, du ikke må overse. Der er nemlig nogle ting, du er nødt til at gøre som hundeejer. Læs med her, og bliv klogere på, hvad det er.

1. Få et hundetegn

Din hund skal have et hundetegn. Det er lovpligtigt. Derfor er det altså også vigtigt, at du får styr på det med det samme. Det er heldigvis let klaret.

Du kan blandt andet få et Bronx hundetegn fra Myfamily – hos Dollardog.

På dette hundetegn skal du skrive de vigtigste oplysninger. Det vil altså sige:

  • Navn
  • Adresse
  • Og eventuelt telefonnummer til kontakt

2. Få din hund registreret

Det er desuden lovpligtigt, at din hund er registreret og enten tatoveret eller chippet. Dette skal gøres, allerede inden hunden er 8 uger gammel. Derfor er det altså også ganske almindeligt, når du køber en hund, at den allerede er registreret.

Sørg dog for at dobbelttjekke, at din hund er registreret. Selve registreringsattesten får du digitalt.

3. Få din hund vaccineret

Endelig er det også vigtigt, at du overvejer at give din hund de anbefalede vacciner. Det vil i nogle tilfælde være lovpligtigt, men er det ikke det, kan det alligevel være en god idé at overveje.

Vacciner er nemlig først og fremmest med til at sikre din egen hund mod sygdom. Derfor er det vigtigt at gøre tidligt, så din hund kan leve et langt og godt liv.

Dernæst kan vacciner også være med til at begrænse udbredelsen af sygdomme, som kan være farlige for både din hund såvel som andres. Det handler altså også om at beskytte andre hunde.