Mangler du inspiration til sjove aktiviteter i det fri? Få inspiration i denne samling af 10 ting, du kan lave i naturen – året rundt.

1. Lav mad i det fri

Pak trangiasættet eller fyld termokoppen med varm kaffe og nyd en hyggelig eftermiddag i naturen. Simple retter gør sig godt til trangia og med lidt forberedelse hjemmefra er det både nemt og hyggeligt at spise i det fri.

2. Tag på vandretur

Snør skoene og tag på tur. Der findes mange flotte vandreruter rund omkring i landet. Tag for eksempel en tur på panoramaruten i Bramslev Bakker eller på en tur langs kysten – lige meget hvor i landet du er, er der ikke langt til skøn natur.

3. Overnat i shelter

En nat i det fri er fantastisk. Pak de lange underbukser og en varm sovepose og overnat i det fri. På en klar aften er der god mulighed for at kigge på stjernebilleder. Husk at booke et shelter på forhånd – særligt i højsæson kan der være travlt. Du kan finde dine lokale shelters og reservere på naturstyrelsens hjemmeside.

4: Hop i havet

Hvis du endnu ikke er hoppet med på bølgen, så er det på høje tid. Badning er godt for krop og sind – hele året rundt. Der er mange fordele ved vinterbadning, som blandt andet giver kroppen et kick og kan give et energiboost. Men også om sommeren har badning positive effekter. Få en fantastisk naturoplevelse ved at smide klunset og hoppe i havet ved solnedgangen.

5. Lav et bål

Lav en snobrødsdej hjemmefra og pak skumfiduser i tasken, og du er sikret en hyggelig eftermiddag i naturen. Husk at undersøge reglerne for bål i området på forhånd – eller sæt kursen mod et etableret bålsted.

6. Løb en tur i skoven

Vi har mange smukke skove, og de er skønne at besøge året rundt. Læg din løberute forbi din lokale skov og tank op på frisk luft i smukke omgivelser. Det giver fornyet energi til en travl hverdag.

7. Gå på kulinarisk opdagelse i skovbunden

Skovbunden er fyldt med spændende ting. Tag en formiddag i skoven og find svampe eller ramsløg, som du kan tage med hjem. Intet er så godt som et hjemmelavet måltid med hjemmeplukkede lækkerier fra skovbunden.

8. Tag træningen med udenfor

Der findes mange udendørs træningsarealer rundt omkring. Her finder du simple redskaber, hvor du kan træne med egen kropsvægt. Du kan træne udendørs året rundt, og det giver masser af energi at koble træningen med frisk luft i stedet for at svede i et indelukket fitnesscenter.

9. Find dit indre legebarn frem og tag en tur på en forhindringsbane

Hverdagen er fuld af forhindringer, men for mange af os er det primært hovedet, der arbejder. Tag en tur til din nærmeste forhindringsbane og få trænet din fysik gennem leg! Ingen er for gammel til at kravle i reb og klatre over forhindringer, og sværhedsgraden kan nemt justeres, så den passer til alle – unge som gamle.

10. Tag på kanotur

Se naturen fra vandet. Tag venner eller familie under armen og sæt kursen mod din lokale kanoudlejer. Der er garanti for at se områder, som du ikke normalt kommer ud i. Husk at booke en kano i god tid.