Ferie er lig med højt til loftet, afslapning og sand mellem tæerne

Du får det hele, når du lejer et sommerhus med pool ved Vesterhavet. Tanken om at flytte i sommerhus i ferien, kender vi fra mange års tradition og historie i Danmark. Konger og adelige havde lystslotte og sommerresidenser, og den almindelige dansker begyndte at bygge sommerhuse tilbage i 1890’erne, hvor de første sommerhusgrunde blev udstykket.

I dag skal sommerhuset have let adgang til naturen, og det må også gerne have en god udsigt. Disse krav kan nemt opfyldes, når sommerhuset ligger ved en af de mange skønne byer langs med Vesterhavet. Her holder mange danskere og udlændinge deres ferie i et af de mange poolhuse, og er der tale om en stor familie eller flok venner, så er et sommerhus med plads til op til 24 overnattende det ideelle udgangspunkt for en hyggelig ferie, hvor rammerne er afslappede, og det frie liv er i højsæde.

Hvad er det, der gør Vesterhavet så attraktivt?

Vesterhavet er for mange lig med frisk luft, brede sandstrande og hyggeligt samvær. Vesterhavet er skønt på alle tider af året. Når solen skinner, det er sommer, og køen ved iskiosken er lang. Lige så skønt er det, når blæsten rusker, og bølgerne slår højt ind over stranden og molerne. En smuk vinterdag hvor Vesterhavet har sin helt egen farve, og der kan bades indendørs i sommerhusets pool, samtidig med at der er tændt op i brændeovnen. Sidst men ikke mindst er der skønt, når de første spæde tegn på forår viser sig ved, at solen kigger lidt oftere frem, der kan findes en lækrog på terrassen. Uanset årstiden så er Vesterhavet lig med frisk luft, og mulighed for afslapning, og en dukkert i det imponerende hav kan nydes året rundt, hvis man hører til blandt de helt friske.

Aktiviteter ved Vesterhavet

Ud over en svømmetur i havet er der mange andre muligheder, når familien nyder et ophold i et poolhus ved Vesterhavet. De store sommerhuse giver de voksne mulighed for at slappe af, mens børnene hygge sig i den indendørs pool. Mange af sommerhusene har også dart, bordtennis, sauna, spillekonsol, internetadgang, TV og bordfodbold. Men naturen giver også et hav af muligheder for udendørs aktiviteter, og det samme gør de hyggelige byer langs med Vesterhavet, som næsten alle har aktiviteter året rundt. For eksempel har Blåvand udover hav, klitter og skov både glaspusteri, mini-zoo og spændende museer for ikke at nævne de mange efterladte bunkere fra 2.verdenskrig. Søndervig er en rigtig hyggelig badeby, som tydeligt bærer præg af fortidens traditionelle badebyer. Hvide Sande er surfernes paradis, og her er der gode muligheder for at windsurfe. Langt de fleste steder langs med Vesterhavet er fiskeri fra moler eller strand også blandt de populære aktiviteter, og det er en oplevelse i sig selv at fange aftensmaden i Vesterhavet.

På VisitDenmark kan du læse meget mere om Vesterhavet, byerne ved Vesterhavet og aktuelle aktiviteter i de enkelte byer langs med kysten: http://www.visitdenmark.dk/da/danmark/hold-ferie-i-danmark