Dette indhold er sponsoreret

Til trods for at Danmark er et lille land, så indeholder vores land stadig over 400 smukke og unikke øer, der alle tilbyder flotte naturoplevelser. Da Corona-virussen kom til Danmark i starten af 2020, og landet lukkede ned i Marts, så har det sidenhen medført, at rigtig mange danskere har genfundet deres kærlighed til den danske natur. Og Danmarks natur er også smuk, så hvorfor skulle man ikke gentage succesen igen i år, og bruge sin sommer på at besøge nogle af Danmarks smukke øer, nu hvor store dele af verden stadig er delvist nedlukket. Hvis du elsker at opholde dig i naturen, så er der her tre danske øer, som du bør overveje at besøge. 

Tag til Læsø

Den første danske ø, der er værd at nævne, er Læsø. Læsø er placeret i Kattegat mellem Frederikshavn og Göteborg, og øen er faktisk også den største ø i Kattegat. Læsø er en aflang ø, der har en bredde på små 12 kilometer. Til gengæld har den en længde på 21 kilometer. 

At Læsø er en aflang ø betyder også, at de smukke strandbredder lægger op til mange hyggelige stunder ved stranden, og er man typen der tit følger med inde på Zibrasportequest, så er Læsø den perfekte ø at besøge, hvis man interesserer sig for heste og ridning. Det kan nemlig være en perfekt måde at afslutte sin dag på med en ridetur på stranden langs vandet med en smuk solnedgang ude i horisonten.  

Samsø 

Den populære ø Samsø er en ø, som de fleste danskere kender til, blandt andet på grund af deres lækre dyrkning af kartofler og jordbær. Men selvom Samsø er en ø, som de fleste kender til, så er det de færreste mennesker, der har taget turen derover. Har man ikke besøgt Samsø før, så bør man derfor helt sikkert overveje at tage et besøg til den smukke ø, der er placeret midt i Kattegat.  

Øens strande byder på meget forskelligt. Der er både brede sandstrande med lavt vand, som er gode til børnefamilierne, men Samsø har også mere stenede strande med dybt vand, som er det oplagte sted at tage hen, hvis man kan lide at fiske. Vandet er krystalklart hele øen rundt, og den lange kyststrækning betyder også, at strandene aldrig bliver overfyldt.

Oplev Anholts smukke natur 

Anholt er endnu en ø, der har sin placering i Kattegat. Øen har en utrolig smuk og varieret natur, der byder på lidt af det hele. Til trods for at øens areal kun kommer op på de knap 22,5 kvadratkilometer, så byder øen på en meget blandet natur med både fladt landskab, klitter, tæt skov og åben hede. Øen er altså den perfekte ø at besøge, hvis man elsker at opleve forskelligt natur.