Annonce

Når du skal løbe i naturen, så er der andre ting, du skal være opmærksom på end når du bare løber en tur på fortovet inde i byen. 

Det er bl.a. vigtigt, at du har det rigtige fodtøj på, og så skal du også sørge for at være ekstra synlig for trafikken, fordi du ikke kan regne med, at der er gadelamper, der kan lyse op for dig, når du kommer løbende.

Vi giver dig her de bedste tips til at komme igang med løbetræningen i naturen.

Find det rette fodtøj

Når du skal løbe i naturen, så skal du have et par løbesko, der passer til at kunne løbe på mudrede stier og i et kuperet terræn. 

Hvis du skal løbe en tur i skoven, så kan du sagtens nøjes med at købe et par almindelige løbesko, hvis du løber langs stierne. Men du skal nok alligevel holde dig fra at købe et par hvide løbesko til turen i skoven – for selvom du løber på stierne, så kan du stadig rende ind i noget mudder. 

Du kan fx tage et kig på Brooks løbesko til herre og damer. Med et par løbesko fra Brooks får du en sko, der giver dig den bedste komfort og god stødabsorbering, når du løber på mange forskellige overflader. 

Skal du løbe på meget kuperet terræn, så kan du med fordel vælge en trailsko, der sørger for at du får et sikkert greb i jorden, når du løber steder, hvor dine fødder nemt kan skride ud. 

Husk lys og reflekser

Hvis du løber om aftenen, så er det vigtigt, at du nemt bliver set i trafikken. Det kan du sørge for ved at bære en refleksvest eller -jakke. Du kan også få forskellige lygter, som nemt kan fastgøres dit tøj, så biler og cyklister kan se dig på lang afstand.

Det virker på samme måde i skoven, hvor gående eller andre løbere har mulighed for at se dig, når du kommer løbende, hvis du bærer en lygte synligt på dit tøj.

Én ting er at blive set af andre, men du skal selvfølgelig også kunne se noget, når du løber steder, hvor terrænet er kuperet og der ikke er noget lys fra gadelygter eller lignende. I dette tilfælde kan en pandelygte være en oplagt mulighed for dig. Pandelygten hjælper dig med at se et godt stykke foran dig, når du løber, og den giver dig et stort udsyn, som du kan have stor gavn af, når du løber steder, hvor det er mørkt. 

Find alt du skal bruge hos Runners Lab i Aalborg

Du finder både refleksvest og pandelampe til løb hos Runners Lab i Aalborg. 

Derudover finder du også både løbesko og andet udstyr, som du kan bruge til dine løbeture enten i byen eller i skoven.