At købe en bolig er formentlig en af de største investeringer, du gør i dit liv. Det kan derfor være rart at blive guidet lidt på vej. Vi giver dig overblik over hele vejen, fra de spæde boligdrømme til efter du er flyttet ind i din nye bolig. Her kan du finde gode råd, og ellers kan du finde flere på surrender-crew.dk.

Før du køber

Måske har du allerede fundet boligen, eller måske vil du hellere kigge, når du ved, hvad du kan låne. Uanset hvad, kan det være en god idé at starte med at få et overblik over dine lånemuligheder, så du kan matche dem til dine behov. I banken kan du få en indikation af, hvad du kan købe for. Når du har fundet en bolig, som du er interesseret i, er det selvfølgelig en god idé at se den med egne øjne. Book en fremvisning og medbring evt. en byggesagkyndig eller en bekendt, der ved noget om boliger. Det kan give dig et par ekstra øjne på boligens stand, så du kan koncentrere dig om at mærke, om boligen er noget for dig. 

Når du skal købe

Når du har budt på en bolig, og sælger har accepteret dit bud, skal der udformes en købsaftale. I købsaftalen skrives der, hvilke ting du og sælger er blevet enige om, herunder boligens pris og datoen for, hvornår du overtager boligen. Det er en god idé at tage en advokat med, når købsaftalen skal laves. Når købsaftalen er underskrevet, kan du beslutte, hvordan dine boliglån skal se ud. Din bankrådgiver hjælper dig med det, men grundlæggende er det godt at vide, at du som udgangspunkt kan låne op til 95% af boligens pris, mens du selv skal betale minimum 5%, hvilket udgør udbetalingen på boligen. Hertil skal du lægge låneomkostninger, advokat, flytteomkostninger m.m., som du som udgangspunkt selv skal kunne betale.