Er man glad for det udendørs liv, er der ikke noget bedre, end når det bliver tid til at drage udenfor, og nyde godt af det frie liv. Her er der solskin (når vejret arter sig), højt til loftet, frisk luft og pippende fugle. Ja, det bliver ikke meget bedre!

Uanset om det er en kortere eller længere tur, du bevæger dig ud på, er der nogle musthaves, som er gode at få med. Læs med her, og få 4 gode bud på hvad disse musthaves kan være for nogle.

En god taske betyder alt

Første musthave til en tur i det fri, er en god taske. Uden en god taske bliver turen udendørs hurtigt træls. For hvor skal man have alt det, man gerne vil medbringe? Ja, hvor vigtig en god taske er, bliver hurtigt tydeligt, når først man begynder at tænke praktisk.

Hvilken form for taske skal man så vælge? Det kommer an på, hvad man ønsker at bruge den til. Der findes nemlig mange forskellige tasker, der hver især har sit eget område, hvor tasken fungerer allerbedst. Brug derfor gerne god tid på at undersøge udvalget af gode tasker.
En grundregel vil dog altid være, at vælge en i god kvalitet. Det kan man ofte købe steder, hvor der sælges udstyr til sport. Disse tasker er nemlig lavet til at kunne holde til lidt af hvert. Specielt svømmetasker er gode, da de er lavet til at kunne modstå fugt og vand.

Microfiber håndklæde – hurtig tør igen

Et andet must have til en tur ud i det fri, er et microfiber håndklæde. Et microfiber håndklæde, er, som navnet antyder, et håndklæde lavet i microfibre. Microfibre er kendetegnet ved at have gode tørreegenskaber, hvilket betyder at håndklædet hurtigt efter brug er tørt til at blive pakket sammen igen, eller brugt endnu en gang.
Selvom de fleste nok foretrækker at tørre sig med håndklæder i bomuld, er microfiber håndklæder altså langt at foretrække, når det foregår udenfor i det fri. Her er det nemlig ikke altid, at man har tiden til at vente på, at et tykt bomuld håndklæde kan tørre helt.

Et microfiber håndklæde kan bruges i mange forskellige situationer, hvilket er en af grundene til at det er så velegnet til at tage med på tur. Uanset om det er dig, der skal have en tur med håndklædet, eller noget udstyr, der er blevet vådt, bliver microfiber håndklædet hurtigt din nye bedste ven i disse fremmede omgivelser.

Hav rigeligt med vandreserver med

Et tredje musthave til turen udendørs, er at have rigelig med vand med. Der er nemlig ikke noget værre, end at løbe tør for vand midt i en god tur. For når først der ikke er udsigt til mere vand, ja, så bliver det svært. Man kan nemlig ikke komme langt med en tom vandflaske før tørsten melder sig. Dette vil for enhver pris gerne undgås, da det ikke er sjovt i yderste konsekvens at blive dehydreret.

Når du skal ud i naturen, er det derfor en rigtig god idé, at du som noget af det første sørger for at tænke over, hvordan du sikrer dig at have nok vand med. Vand løber man altid tør for hurtigere end man tror, og derfor kan det også være en fordel at planlægge sin rute på en sådan måde, at man på vejen går forbi adskillige steder, hvor det er muligt at tanke vandflasken op.

At have rigeligt vand med hænger sammen med at have en god rygsæk til turen. Vand er nemlig tungt at være, men ufattelig livsvigtigt. Gå derfor ikke ned på dit udstyr, og husk både en god rygsæk og et smart microfiber håndklæde, hvis uheldet nu skulle være ude, og du kommer til at spilde vand på dig selv.

Husk et ekstra lag tøj – man ved jo aldrig

Det er med god grund, at ordene “Vær beredt” er et kendt spejder-motto. For når man bevæger sig udendørs i naturen, er det aldrig til at vide, hvad man kommer til at møde på sin vej. Derfor er det godt at være beredt på hvad som helst. Det gælder specielt, når det kommer til tøj.

I et klima som det danske kan vejret hurtigt ændre karakter. Det ene minut kan der være vindstille og ikke en sky på himlen, for det næste minut at styrtregne fra en mørk og truende skymasse. Derfor er det godt at have ekstra tøj med, så man kan skifte, hvis man får brug for det.

Her kommer et microfiber håndklæde igen til hjælp, da det er genialt til når dårligt vejr rammer. Når man at blive våd, kan man med et microfiber håndklæde hurtigt blive tør igen, og iført et nyt sæt tøj, der ikke driver af vand. Microfiber håndklædet er virkelig det ultimative musthave til en tur ud i det fri!