En kostplan og træningsprogram er en plan til hvordan man kan spise og hvordan man kan træne. Der er intet som er sort hvid i denne verden, og det samme gælder kostplaner og træningsprogrammer. Der er ofte forskellige holdninger til hvordan en kostplan skal være, og hvordan et træningsprogram skal være. spørger du 10 forskellige personlig trænere, vil du typisk få 10 forskellige træningsprogrammer og kostplaner. Årsagen til dette, er at der er mange veje til rom, og der er mange måder at opnå de resultater man ønsker på. Det handler om at finde den måde der passe bedst til en selv.

Det er lige meget om det gælder kosten eller træningen, det er vigtigt det er noget man kan se sig selv i på lang sigt, ellers er det man har gang i ikke holdbart. Det værste der kan ske er at man kun holder tingene i en kort periode, og derfor kør meget yo yo, i forhold til træning og kost. Find en form for kostplan du kan følge, som er gør dig mæt, og en træningsform du godt kan lide. Der er mange former for træning. Styrketræning er rigtig godt, men ikke den eneste vej til at opnå den krop man ønsker. Det bedste er ofte at tage det gode fra begge verdener.

Du kan altså både lave noget styrketrænings baseret, og lave noget mere puls baseret, som spinning, løb, tennis og alle mulige andre sportsgrene. Det er ofte en kombination der vil skabe det bedst mulige resultat for dig som person. Paddel tennis er noget flere og flere er begyndt at spille, og det er en rigtig fin sport og få brændt nogle kalorier af med, og det er også sjovt. Derfor er en det en god kombi at bruge sin tid på. Kan man lide at spinne, så kan det være det helt samme.

Der er selvfølgelig en form for kostplan og træningsprogram der kan skabe hurtigere resultater, men det er ikke det vigtigste, for hurtige resultater kan sagtens mere at det man laver er uholdbart, og ikke noget der giver mening at begynde på. Det er handler om at finde balancen og føle efter i sin krop. Hvis ikke man lytter efter, vil man blive ramt af noget som muligvis kan ødelægge en progression og udvikling. Et korrekt lavet kostplan og træningsprogram er derfor meget vigtigt.