Annonce

Haderslev er en by i det østlige Sønderjylland. Her gemmer der sig mange fantastiske og unikke historier. Man kan tage med Tørning Expressen ud i landskabet, som er en guidet rundtur med veterantog, hestevogn og sejlads for hele familien. Derudover har Haderslev flere museer hvor man kan dykke ned i historier heriblandt, er Nordeuropas største lertøjssamling.

Riddlehunt er et hit hos børnefamilien eller parret. Her vil turen være pakket ind i gåder, mysterier og spændende opgaver, som skal løses sammen. En eventyrlig sightseeing i Haderslevs gamle brostensbelagte gader. Byen har det smukke Gram Slot. Slottet er et af Sønderjyllands prægtigste bygningsmonumenter og et fornemt udtryk for dansk slotsarkitektur. Det er opført gennem tre århundreder med start omkring år 1500 og her kan man høre gamle spøgelseshistorier.

Læs mere om byen her https://haderslevnetavis.dk

Fest, farver, fællesskab

Haderslev er en by med fest, farver og fællesskab. Derfor afholder byen flere festivaler hvert år. Kløften Festival er 3 dage med musik og glade mennesker. Festivalen holdes i parkanlægget Kløften midt i byen. Haderslev afholder også Vedsted Søfestival også kaldet Danmarks naturligste festival. Festivalen bliver afholdt ved søen med mange forskellige aktiviteter til både store og små.

Derudover omdannes Damparken i Haderslev, første weekend i juni, til en historisk landsby med arbejdende værksteder, lejrliv og stemning fra middelalderen og renæssancen. Med udgangspunkt i Haderslevs unikke historie fra den sene middelalder og renæssancen tager Hertug Hans Festival store og små gæster med på en rejse 450 år tilbage i tiden. Sidst men ikke mindst har Haderslev Lysfest været et naturligt samlingspunkt hvert år d. 4. maj at markere årsdagen for Danmarks Befrielse med lysfestens budskab om fred, frihed og forsoning.

Danmarks største dyrehave

Haderslev har naturskønne arealer som indbyder til en vandrertur, løbetur eller tur på mountainbiken. Man kan gå en tur gennem den unikke Tunneldal og se hjortevildtet i Dyrehaven. Dyrehaven er en af Danmarks største, hvor der er gode muligheder for at gå lange ture og nyde udsigten til Haderslev Dam. Derudover kan man besøge Klimperne i Stensbæk plantage og tage til udsigtspunktet Aftægten. Man kan være heldig at opleve havørnene danse i luften ved Slivsøen, som er Sønderjyllands tredje største sø.