Mountainbike er en sport, en motionsform, en hobby og ikke mindst en anledning til masser af action, adrenalin og sjov. Både børn, unge, voksne og ældre kører på mountainbike, og det er både herhjemme i Danmark, og ude i den store verden.

Herhjemme og på ferien

Herhjemme bruges mountainbiken mest i skovområder hvor udfordringerne ligger i at manøvre cyklen mellem snævre passager, hen over store rodnet, og stejle skrænter. Flere og flere danskere tager også deres mountainbikes med på ferien, og kaster sig ud i mere udfordrende cykelruter på bjergene i Sydeuropa.

Mountainbike, motion og sjov på en gang

Det er rigtig sundt for dig og din familie at køre på mountainbike af flere grunde. For det første får du masser af frisk luft, da mountainbike foregår i det fri. Derudover får du trænet både din kondition og dine muskler i hele kroppen. Endnu en bonus er at du træner din balanceevne, din koordination og din reaktionsevne.

Sikkerheden først

Mountainbike er selvfølgelig en sport der også er forbundet med flere fald, netop fordi du på mountainbike ikke bare cykler på lige landeveje og cykelstier, men ofte kommer ud på mange udfordrende forhindringer og ruter der kan gøre at du falder. Disse fald kan føre til blå mærker, hudafskrabninger og i slemmere tilfælde, brækkede knogler, og i værste tilfælde, alvorlige hovedskader. Derfor er det også rigtig vigtigt at du overvejer hvordan du passer bedst på dig selv og dine børn. Nogle kører med knæ, håndled og albuebeskyttere. Derudover er der også flere og flere der vælger at køre med rygbeskytter, sådan at ryggen ikke kommer til skade hvis du falder.

Hjelmen skal passe

En af de allervigtigste ting når du kører mountainbike er en god hjelm. Mange alvorlige mountainbike skader er skader på hovedet, og det er også her det kan gå rigtig galt. Derfor er det yderst vigtigt at du har en god hjelm, der har alle de nødvendige detaljer. Personer i alle aldre der kører mountainbike, skal investere i en god hjelm. Det er også vigtigt at huske at selvom der ikke er synlige skader på hjelmen efter en fald, så skal den skiftes ud hvis den har fået et slag. Dette er for at den med sikkerhed stadig har den nødvendige holdbarhed og styrke.

En af de hjelme der er specielt gode til mountainbike kørsel, og som er rigtig gode hvis du skal finde en hjelm i børne/junior størrelsen, er en Velvet Black MountX MTB hjelm.

For det første er den nem at tage af og på, den vejer ikke særlig meget, faktisk kun250 gram, og så ser den sej ud med dens matte sorte look. Bag på hjelmen er der et LED lys som kan supplere de øvrige lovpligtige cykellygter og reflekser, så dit barn kan ses i mørket. Hjelmen er det der hedder helstøbt, og er altså ikke sat sammen af flere dele. Dette er med til at øge sikkerheden endnu mere, da hjelmen bliver mere stabil.

Annoncørbetalt

Tilføj en kommentar

Your email address will not be published.